Jak pro Vás testuju kosmetiku?

Nedá se říct, že vždycky udělám tohle a pak tohle a hotovo, není to totiž úplně jednoduché. Přece nemůžete stejně testovat řasenku a třeba tvářenku, že jo. Pokusím se vám v následujícím článku popsat, jak dlouho a jakým způsobem probíhá testování produktů v několika základních kategoriích.


Make-up
Testování make-upu vyžaduje poměrně hodně času, protože make-up můžete na pleť nanášet několika různými způsoby, s podkladovou bázi nebo bez ní, zafixovat ho sprejem na make-up nebo jenom zapudrovat, kombinuje ho s dalšími produkty různých finišů a textur a tak než se doberute k nějakému kloudnému výsledku, prostě to trvá. Vězte ale, že čím více kombinací a variant se mi podaří pro Vás vyzkoušet, tím přínosnější následná recenze bude. Proto když v nákupech a novinkách vidíte nějakou lahvičku s make-upem, vydržte. Recenze se určitě dočkáte, ale rozhodně to nechci odfláknout, takže to chvilku potrvá. A to samé to bude s korektory.


Rtěnky
Se rtěnkami je to o něco snažší než s těmi make-upy. A je úplně jedno, jestli je to rtěnka tekutá nebo klasická. Hlavní je zjistit, jestli rtěnka dělá skutečně to, co slibuje. A hodně se soutředím i na odvážná prohlášení typu: "Vydrží 8, 16, 24 hodin!" Tohle všechno zjistíte maximálně během několika dní. U rtěnek budu vždycky hodnotit texturu, výdrž, jaký pocit z nich mám na rtech a jak se poperou s běžnými každodenními nástrahami, jako jsou hlavně kafíčka s kámoškami, obědy s kolegyněmi a obecně jakékoliv mňamky. Protože i když na rty dáte sebeblbější rtěnku a pak nebudete skoro ani mluvit, tak ta rtěnka vydrží. 


Tužky (na oči, na obočí i na rty)
Může se zdát, že od tužek toho obvykle zase nechceme až tolik, ale opak je spíše pravdou.  Chceme aby skutečně dělaly to, co se na nich píše, vydržely, nerozmazávaly se, aby se nelámaly, ale byly dostatečně měkké, aby šly snadno ořezávat, ale aby moc rychle neubývaly. Aby pomáhaly a nedělaly si, co se jim zachce. Tužky jsou ale otestované během chvilky, takže na jejich recenze se nečeká (Třikrát hurá!!).


Bronzer, tvářenky, rozjasňovače, pudry
Tady je to podle mě úplně nejjednodušší. Stačí zkusit jeden až dva způsoby aplikace a otestovat se dvěma až třemi různými podklady a je hotovo. Pokud je to dobrý produkt, který funguje a dělá to co slibuje, pozná se to rychle. A pokud to má být propadák, pozná se to bohužel (nebo vlastně bohudík) ještě mnohem rychleji.


Řasenky
U řasenek půjde v první řadě o to zjistit, zda to co o nich píšou na obalu skutečně zvládnou, nebo jestli jenom výrobce potřeboval vyplnit prázdné místo na flakonu hromadou slov, která mají za úkol přilákat naší pozornost. Budu sledovat, jak řasenka drží, jestli se nerozmazává, nedrolí, nezpůsobuje slzení očí a taky to, jak dobře se odličuje - protože upřímě, koho z nás baví večer 5 minut přemýšlet, jakým dalším způsobem bychom ještě mohli dostat tu černou potvoru dolů #GirlsTroubles. Kategorií samy pro sebe jsou pak řasenky voděodolné. Upřímně, mám doma asi 4, ale ani jedna z nich mi voděodolná moc nepřijde. Tak snad se konečně dočkám a nějakou krásku, co vydrží skok do bazénu bez následných pandích očí, konečně objevím.


Oční stíny
Tady se budu soustředit hlavně na pohodlnost aplikace a výdrž. Mám některé stíny v nádherných barvách, ale po jejich nanášení mám pocit, že by mi na obličeji a hlavně přímo pod očima měl někdo vyluxovat, jak příšerně opadávají a práší. Důležitá je určitě i výdrž! Nebudeme si nic nalhávat - když už po ránu trávíte takového času nad uměleckým dílem na očních víčkách, chcete, aby to sakra drželo, protože jste přece neobětovali poslední posunutí budíku a drahocených 10 minut spánku navíc něčemu, co se po několika hodinách promění v neurčitou slitou flekatou směs barev. Aplikaci se pokusím vždy vyzkoušet nasucho i namokro, ať  víte, zda má cenu to vůbec zkoušet.


Skincare/Haircare
Jestli otestování něčeho trvá ještě déle než make-upu, tak jsou to právě produkty péče o pleť, krémy, séra, odličovače, masky a různé jiné pečující produkty a vychytávky na pleť i na vlasy. Tady bych vám recenzi nejradši přinesla vždycky až po spotřebování úplně celého balení, ale to byste se pravděpodobně nikdy ničeho nedočkali. Na testování skincare si vždycky vyhradím minimálně 14 dní, kdy produkt budu používat, abych skutečně viděla, jak se chová a jestli má vůbec nějaké ze slibovaných účinku. Za 2 dny se totiž efekt krému na pleť skutečně nepozná. 


Dneska je to hooooodně dlouhý článek, ale přijde mi správné se s vámi podělit o způsoby, jakými pro vás testuju a ukázat vám, na co se při testování zaměřuju. Budete mít pak při čtení recenzí jasnou představu, kde se vzala jaká pochvala nebo kritická poznámka. I přesto ale nesmíme zapomínat na jednu věc. Pleť každé z nás je jiná a tak produkt, který já můžu pokládat za malý kosmetický zázrak, vám vůbec vyhovovat nemusí a naopak. Každá jsme výjimečný originál a buďme za to rády


Úplně na závěr jenom doplním, že do každé recenze se vám pokusím vložit oficiální popis distributora/ výrobce a také cenu a místo, kde jsem produkt zakoupila. Pokud budu recenzovat produkt, který mi byl zaslán PR zastoupením nějaké značky, bude tato informace v článku vždycky uvedená. Všechna hodnocení jsou založena pouze a jen na mých vlastních zkušenostech s produktem a nejsou nijak ovlivňována ze strany testovaných značek. 

Takových poznámek mám plnou nástěnku 


Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.